ISO 14001:2015
ISO 9001:2015
IATF 16949:2016
Politika upravljanja izrazava nase ubjedjenje i odlucnost da su kvalitet poslovnih procesa kvalitet proizvoda i ekoloska usmjerenost osnovi djelovanja Daido Metal Kotor AD. Samo sa dobro definisanim i vodjenim procesima, te trazenim i definisanim kvalitetom proizvoda, mozemo postici visoku konkurentnost, uspjesnost poslovanja, profitabilnost, ispuniti kupcevo ocekivanje i obezbijediti njegovo zadovoljstvo i u krajnjoj instanci obezbijediti svoju buducnost kao centra izvrsnosti, sto izrazavamo sloganom:
‘’OBEZBIJEDITI POVJERENJE KROZ KVALITET Br.1 U SVIJETU’’
Ovo cemo sprovoditi saglasno ‘’2008 Fundamental policy Daido Metal Co. Ltd’’, sa ukljucivanjem svih zaposlenih kroz timski rad i brinuci o njihovom zdravlju i sigurnosti, tako da im omogucimo da iskoriste svoj talenat, da rade sa posvecenoscu i kontinuirano ucestvuju u poboljsanjima, cime stvaramo radna mjesta koja su ‘’Vrh Svijeta’’.
Nas kvalitet baziramo na ukljucivanju svih zaposlenih, koriscenju novih tehnologija i materijala kao i sa kontinuiranim ucenjem i sticanjem novih znanja i vjestina.
Zato su glavni principi, koji za nas znace uspjesnost i realizaciju procesa kontinuiranih poboljsanja, sljedeci:
ZADOVOLJSTVO KUPACA
Usmjereni smo prema nasim kupcima i od njih smo zavisni, pa stoga moramo da razumijemo, prihvatamo i sprovodimo njihove specijalne zahtijeve kao i da maksimalno ispunjavamo njihova ocekivanja uz odrzavanej visokih performansi kvaliteta u isporuci sa ‘’zero’’ reklamacija i prigovora.
KVALITET PROCESA I PROIZVODA
Kvalitet nasih proizvoda podrazumijeva 100% ispunjenje kupcevih zahtijeva i dokumentacije, primjenu samo registrovanih i odobrenih materijala (ekoloski, bezolovni i dr.), razvoj i primjenu novih proizvodnih metoda i tehnologija i ostvarenja postavljenih ciljeva svakog procesa sa potpunim zadovoljstvom njihovih internih i eksternih kupaca. Kontinuiranim preispitivanjem kvaliteta i primjenom adekvatnih korektivnih akcija i poboljsanja, smanjiti interni skart na minimalnu vrijednost. Koristit cemo metode i tehnike benchmarkinga, da bi ostvarili jedinstveni kvalitet u svijetu.
USPJESNOST FIRME
Rast i profitabilnost firme su izvor sredstva za nas buduci razvoj i poboljsanje kvaliteta zivota svih zaposlenih.
Usvojeni ciljevi za ovu godinu su nam osnova za pracenje i analizu uspjesnosti i efikasnosti, kao i za planiranje odgovarajucih akcija i poboljsanja.
Poboljsavat cemo metode internih kontrola i kontrole rizika, sa daljim razvojem BIP sistema (Bussines Improving Process).
ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH
Nasi zaposleni su nasa snaga, njihova inovativnost je nasa buducnost, a njihovo zadovoljstvo je nasa nagrada. Zato ulazemo u njihov razvoj, obrazovanje, kvalitet zivota i promovisemo sigurnu, zdravu i mentalno prijatnu radnu sredinu.
EKOLOSKA USMJERENOST
Ekolosla politika Daido Metal kotor AD je u stalnom unapredjenju svijesti da je nas opstanak moguc samo u ocuvanoj i zdravoj zivotnoj sredini, racionalnom i kontrolisanom koriscenju svih prirodnih resursa, projektovanju, proizvodnji i distribuciji nasih proizvoda na strogo propisan ekoloski nacin, stvaranja i odrzavanja sistema i programa koji obezbjedjuju postovanje i primjenu sopstvenih, nacionalnih i medjunarodnih propisa i zakona uz istovremeno izvjestavanje svih zaposlenih i ostalih subjekata i institucija o sprovedenim aktivnostima i postignutim rezultataima.
Odbacujemo sve sto prouzrokuje negativan uticaj na zdravlje zaposlenih i zivotnu sredinu.
Nasi novi proizvodi bitno eliminisu upotrebu svih suptanci koje su na medjunarodnom nivou registrovane kao zagadjivaci zivotne sredine ili predstavljaju opasnost za ljudsko zdravlje.
Da bi realizovali ovu proklamovanu ekolosku politiku, menadzment ce obazbijediti sprovodjenje sljedecih mjera :

1. Sprovoditi i postovati zakone i propise (interne, nacionalne, medjunarodne, EU i dr.) iz oblasti zastite zivotne sredine

2. Kontinuirano preispitivati i unapredjivati uspostavljeni certifikacioni sistem upravljanja zivotnom sredinom ISO 14001 u okviru integrisanog sistema upravljanja kvalitetom sa ISO / TS 16949 i ISO 9001

3. Stalno raditi na poboljsanju organizacije rada i tehnoloskih procesa u cilju racionalnog i kontrolisanog trosenja repromaterijala, energenata, struje, vode, sredstava za rad kao i na minimiziranju emisija u vazduh i specavanju zagadjenja vode I zemljista

4. Vrsiti identifikaciju i nadzor svakog ekoloskog uticaja

5. Teziti ka obezbjedjenju sigurnog i zdravog radnog prostora za sve zaposlene

6. Teziti ka smanjenju ukupnog otpada, njegovoj selekciji i reciklazi, kao i fizickom uklanjanju onog otpada koji ne moze biti preradjen na nacin koji ne ugrozava zivotnu sredinu

7. Razvijati tehnologije i proizvode koji ce poboljsati i ocuvati zivotnu sredinu

8. Sprovoditi kontinuiranu obuku iz oblasti zastite zivotne sredine, kako bi se sticala nova znanja i podizala svijest svakog zaposlenog o znacaju njenog ocuvanja i sopstvenih odgovornosti

9. Uspostaviti efikasnu komunikaciju sa svojim kupcima, dobavljacima, svim zainteresovanim stranama i drugim relevantnim institucijama u cilju bolje razmjene informacija vaznih za ouvanje zivotne sredine i potrebne prevencije

10. Da nasa ekoloska politika vrsi nadzor nad svim svojim operativnim fazama, kako bi se minimizirali svi negativni potencijalni uticaji na zivotnu sredinu, sigurnost i zdravlje zaposlenih

11. Uciniti dostupnim javnosti nase godisnje i periodicne izvjestaje o ucinku i rezultatima na zastiti zivotne sredine

12. Da ekoloska politika upravljanja svim fazama svojih operacija, kako bi se minimiziali negativni efekti na ekologiju, sigurnost i zdravlje zaposlenih.
Menadzment DMK AD se obavezuje da obezbijedi i osigura sve potrebne ljudske resurse i ostale resurse kako bi u potpunosti realizovali nasu Politiku upravljanja i napravili DMK AD kao prepoznatljivi centar izvrsnosti kvaliteta i industrijskog lidera u ocuvanju zivotne sredine sa zdravim i sigurnim zaposlenim.

Politika upravljanja je javni dokumenat, sa cijim sadrzajem treba da budu upoznati svi zaposleni.
Izvrsni direktor
Zushi Koji
Adresa:
Change Language:
DAIDO METAL KOTOR AD
Industrijska zona bb
85330 Kotor
CRNA GORA
Telefoni:
+382 (0) 32 331-510
+382 (0) 32 331-513
Prodajna sluzba:
Nabavna sluzba:
Finansijska sluzba:
+382 (0) 32 331-501
+382 (0) 32 331-511